Negreira,el Barça i el relat

Aquesta setmana la UEFA va confirmar de nou que el Barça podrà disputar la propera edició de la Champions League en el marc de la investigació pel cas Negreira. Instant al club a informar sobre com evoluciona el tema en el futur, sembla demostrat que no existeix  cap prova que el club  es beneficies de cap manera de la seva relació comercial amb qui fou vice president dels àrbitres.

Era el mes de febrer quan periodistes d’aquí i d’allà van desvetllar aquests pagaments a una empresa d’Enríquez Negreira, conscients tots ells del que suposava la notícia a nivell d’imatge del club blaugrana arreu del món. Una investigació d’Hisenda va descobrir aquests suposats pagaments i es va iniciar una campanya, que encara dura, per embrutar al màxim la imatge del club, que ja estava en una delicada situació financera com tots sabem però lluitant per conquistar la lliga espanyola.

Amb aquesta situació econòmica complicada i amb la financiació de l’Espai Barça en negociació, la notícia va enterbolir l’entorn blaugrana i va donar ales als qui voldrien veure al Barça no només fora d’Europa sinó fora de qualsevol competició. El relat ja estava construït, el Barça hauria pogut comprar àrbitres, i molts els varen comprar, d’aquí i d’allà, alguns amb la boca petita i d’altres de manera molt més clara.

Tot i els vents en contra, el club i l’equip van seguir endavant i van assolir els seus objectius, redreçant l’economia i tancant la financiació del nou estadi fora de la gespa i alçant el títol de Lliga dins els terrenys de joc, i tot amb una investigació de la UEFA en curs. Després de les investigacions, i de la vista del president blaugrana per explicar el tema al seu homòleg europeu,  fa unes setmanes s’anunciava que el Barça podria ser a Europa i aquesta setmana el tancament del procediment contra el club, que encara podria ser reobert en un futur.  

Aquest cas posa de manifest de nou la importància del relat a la vida i per suposat també al Barça, perquè massa cops les coses no són com ens les volen explicar els qui munten el relat. I a can Barça estem acostumats a aquests relats, com per exemple el dels que sostenen ara que el club està en una improvisació constant però alhora callen per valorar els fets, i no les paraules, dels qui legítimament aspiren també a ser al club en algun moment.

El relat del cas Negreira va esdevenir erroni, sobre la suposada compra d’àrbitres, i el Barça podrà seguir competint a Europa, on és cert que l’any vinent ha de fer un pas endavant  també als terrenys de joc,  i fer-nos somiar als culers que els temps de gloria europeus poden tornar a ser una realitat de nou.   

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *