|

El trencaclosques de Jonathan Giráldez

El Barça femení afronta demà el primer gran partit a domicili  contra l’Atlètic de Madrid, que vol recuperar els seus èxits del passat i que la temporada anterior va aixecar la Copa. Després de superar el primer gran rival a casa, 3-0 a la Real la setmana passada, les nostres afronten aquesta cinquena jornada amb les ganes de guanyar intactes en un equip en fase de millora constant en aquest inici.

El Barça femení probablement té el millor planter de la seva història, sobretot a la zona del mig del camp, tit i que li manquin alguns perfils específics com el d’una 9 clàssica que dobli posició amb Oshoala. La sortida de Geyse a l’estiu, per la seva pròpia voluntat i per la bona oferta rebuda, unit als problemes del club amb el fair play financer no van permetre aquesta arribada, per bé que si va sumar una efectiu més al davant amb el fitxatge de Esme Brugts, una de les revelacions del passat Mundial.

Juntament amb ella va arribar Ona Batlle, una assegurança als dos laterals com  ja hem vist en aquest inici amb la baixa per lesió de Rolfo, i va sortir Laia Codina, deixant per tant a Marta Torrejón i a Jana com a relleus al mig de la parella Mapi-Paredes. En aquest inici ja hem vist rotacions a l’eix amb Marta d’inici a Huelva i Jana contra el València, mentre que les bandes se les han repartit Bronze i Batle amb protagonisme també per Brugts.

On hem vist més canvia ha estat al mig del camp, doncs des de l’inici Giráldez i el seu cos tècnic han apostat per provar un 4-2-2-2 que permetria encaixar molt de talent al mig amb Patri-Walsh a l’eix i Aitana i Pina/Mariona com a interiors i amb Alexia de fals nou. Amb la lesió de Walsh l’hem vist menys però si el sistema amb Mariona a l’eix i inclús amb una doble amenaça al mig en un 4-2-4.

L’aposta en  fase atacant inclús ha estat més clara amb l’equip jugant 3-3-4 contra el València o inclús 3-2-5 a Huelva, i en fase atacant el paper nou és el d’Alexia actuant de fals 9, que és una aposta tàctica interessant davant la manca de relleu a l’eix. Ella que sempre ha tingut ànima ofensiva, era extrem als seus inicis,  és un element desequilibrant important per la seva arribada a l’àrea i capacitat per generar joc, essent la conversió de les ocasions un aspecte a millorar.

Per tant demà veurem per quin onze opta el cos tècnic, a  cada partit ha estat diferent i això és molt bo en una temporada post Mundial, i si de nou opta pel 4-3-3 clàssic, com va fer al darrer partit contra la Real, o si per contra de nou proba de doblar el mig centre i atacar amb més futbolistes. La nostre aposta és que demà< es mantindrà el 4-4-3 per l’entitat del rival i els millors automatismes de l’equip amb aquest esquema.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *