|

De Patri a Dragoni

Giulia Dragoni va debutar amb la selecció italiana en un Mundial amb només 16 anys i 259 dies. La jove futbolista és la més jove de les 18 futbolistes blaugranes, en 8 seleccions diferents, que son presents a la cita mundialista que s’està disputant a Austràlia i Nova Zelanda.

Incorporada el mes de gener passat procedent de l’Inter de Milà, en mitja temporada al club blaugrana ja ha conquistat el títol de la Primera Federació, la segona categoria del futbol femení espanyol. En un equip amb altres futbolistes tant prometedores com María Pérez, present al Mundial amb Espanya, Vicky López, habitual del primer equip a la banqueta i al camp, o Ari Arias, la futbolista gol de l’equip, el títol aconseguit mostra de manera clara l’aposta del  club pel futbol femení.

Aquesta jove mitja punta, que destaca per la seva tècnica i les seves conduccions amb la pilota al peu,  també  és una de les integrants de la Masia, que des del setembre del 2021 acull noies a les seves instal·lacions. A més aquest estiu el Barça ha augmentat encara més aquesta colònia estrangera a l’acadèmia de formació blaugrana amb les incorporacions de Martina Fenger, davantera noruega de 16 anys, i Onyeka Gamero, extrem nord-americana de 17 anys.

Des de que el 2022 es va convertir la secció en professional o des de que el 2015 es va professionalitzar l’equip, l’aposta  blaugrana pel futbol femení ha estat ferma i continuada. En aquella primera plantilla professional liderada per Xavi Llorens hi havia noms com Marta Torrejon, Alexia Putelles, Mariona o Sandra Pañós i una jove Patri, de només 17 anys, incorporades les dues aquell mateix estiu.

Des de llavors l’equip i el club han crescut molt, portant talent del futbol espanyol, com Mapi Léon, però també cada cop més talent de fora, des de Lieke o Van der Gragt a Rolfo, Hansen o Walsh per només posar alguns noms, però sempre mirant al planter i potenciant el talent jove de la casa amb futbolistes com Aitana, Pina o Bruna. Tot plegat amb un estil i una idea de joc que estimem els culers, que massa cops hem trobat a faltar els darrers anys en l’equip de futbol masculí, liderat als despatxos per Markel Zubizarreta.

 Una aposta ferma durant els darrers anys que ens ha portat títols col.lectius, dues Champions, molts títols en competicions domèstiques així com també rècords d’assistència, individuals, amb Alexia coronant-se dos cops seguits com a Pilota d’Or, i que es s’evidencia a la Copa del mon que s’està disputant amb les blaugranes gairebé cada dia com a  protagonistes.

Una aposta que s’ha refermat amb la junta actual al capdavant del club, des de la Masia femenina, camps d’entrenament propis, increment en els acords comercials de la secció o convertir en normal jugar i omplir el Camp Nou. La propera temporada amb les obres a l’estadi caldrà veure on es poden disputar els partits europeus perquè els 6000 seients del Johan fa temps que han quedat curts per gaudir d’aquest equip amb present i amb molt de futur.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *